Havuçlu ıslak kek tarifine geçmeden önce genel bir bilgi verelim.
Gerekli Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta,
1 buçuk su bardağı toz şeker,
125 gram eritilmiş tereyağı veya margarin,
1 çay bardağı süt (110 ml.),
1 portakal kabuğu rendesi,
1 adet havuç rendesi,
2 paket vanilya (5+5 gram),
1 paket kabartma tozu (10 gram),
2 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).
Üzeri için;
1 buçuk su bardağı portakal suyu,
Hindistan cevizi.
Öncelikle 125 gram yağ, eritilip (kızdırmayın) soğumaya bırakılır.
Kekin yapılacağı kalıp, margarin ile güzelce yağlanır.
Fırın 160° ye ayarlanıp, ısınmaya bırakılır.
Kek hamurunu hazırlamak için, yumurtalar ve toz şeker derin bir kapta, mikser yardımı ile çırpılır.
Üzerine süt, eritilmiş soğutulmuş yağ, rendelenmiş havuç ve portakal kabuğu rendesi ilave edilip, karıştırılır.
Son olarak elenerek, vanilya, kabartma tozu ve un, ilave edilip tel çırpıcı ile karıştırılır.
Hazırlanan kek hamuru, yağlanmış kalıp içerisine boşaltılır.
Önceden ısıtılmış 160° fırında, kontrollü olarak 40 dakika pişirilir.
Süre sonunda kürdan testi yapılır ve pişirilen kek fırından alınır.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra, servis tabağı üzerine ters çevrilerek kalıptan çıkartılır.
Üzerine kaşık yardımı ile, 1 buçuk su bardağı portakal suyu gezdirilip, ıslatılır.
Hazırlanan portakallı havuçlu ıslak kek, 1-2 saat dinlendirilir.
Üzeri hindistan cevizi ile süslenir ve dilimlenerek servis edilir.
İlgili aramalar: fiyatı, fiyat, resimli anlatım, öğrenme
Havuçlu ıslak kek çeşitleri
kakaolu havuçlu, havuclu cevizli islak kek, portakallı, elmalı, portakallı havuçlu ıslak kek tarifi, havuçlu muhallebili ıslak kek, oktay usta, havuçlu tarçınlı cevizli ıslak kek tarifi, ıslak havuçlu cevizli kek, brownie, browni, cevizli, tarçınlı, havuçlu cevizli, havuçlu cevizli ıslak kek tarifi, tarçınlıGerekli Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta,
1 buçuk su bardağı toz şeker,
125 gram eritilmiş tereyağı veya margarin,
1 çay bardağı süt (110 ml.),
1 portakal kabuğu rendesi,
1 adet havuç rendesi,
2 paket vanilya (5+5 gram),
1 paket kabartma tozu (10 gram),
2 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).
Üzeri için;
1 buçuk su bardağı portakal suyu,
Hindistan cevizi.
Yapılışı
Öncelikle 125 gram yağ, eritilip (kızdırmayın) soğumaya bırakılır.
Kekin yapılacağı kalıp, margarin ile güzelce yağlanır.
Fırın 160° ye ayarlanıp, ısınmaya bırakılır.
Kek hamurunu hazırlamak için, yumurtalar ve toz şeker derin bir kapta, mikser yardımı ile çırpılır.
Üzerine süt, eritilmiş soğutulmuş yağ, rendelenmiş havuç ve portakal kabuğu rendesi ilave edilip, karıştırılır.
havuçlu ıslak kek sosu
Son olarak elenerek, vanilya, kabartma tozu ve un, ilave edilip tel çırpıcı ile karıştırılır.
Hazırlanan kek hamuru, yağlanmış kalıp içerisine boşaltılır.
Önceden ısıtılmış 160° fırında, kontrollü olarak 40 dakika pişirilir.
Süre sonunda kürdan testi yapılır ve pişirilen kek fırından alınır.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra, servis tabağı üzerine ters çevrilerek kalıptan çıkartılır.
Üzerine kaşık yardımı ile, 1 buçuk su bardağı portakal suyu gezdirilip, ıslatılır.
Hazırlanan portakallı havuçlu ıslak kek, 1-2 saat dinlendirilir.
Üzeri hindistan cevizi ile süslenir ve dilimlenerek servis edilir.
İlgili aramalar: fiyatı, fiyat, resimli anlatım, öğrenme
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder